Drama Siapa Jaga Mak

Drama Siapa Jaga Mak

Sinopsis Siapa Jaga Mak

Menceritakan tentang empat keluarga yang menghadapi pelbagai emosi dalam penjagaan orang tua. Dapatkah konflik keluarga, masalah kewangan dan peranan berbeza dapat dileraikan dan menyatukan keluarga ini atau sebaliknya?

Norliza – seorang anak yang terpaksa jaga mak dia kerana adik-beradik sibuk. Terpaksa berhenti kerja walaupun baru dinaikkan pangkat. Anaknya yang baru saja bersalin tidak diberi perhatian. Maknya tak sukakannya.

Mariam – seorang pensyarah yang ingin jaga ibunya kerana ingin mengelak perkara buruk daripada berlaku. Tersepit dalam pergaduhan/hubungan ibu bapanya. Pada masa yang sama, anak-anaknya tidak serasi dengan suami barunya.

Hasanah – seorang wanita bekerjaya berjaya yang sibuk menjaga kedua ibu bapa sehingga lupakan kehidupan sendiri. Seperti tiada love life dalam hidupnya. Lebih rela menjaga kerana kejarkan pahala.

Danial – seorang belia yang sibuk dengan kerja sekolah dan masih melakukan tanggungjawabnya sebagai seorang cucu untuk menjaga neneknya kerana kededua ibu bapanya sudah bercerai.

Pelakon Siapa Jaga Mak

Aishah Ahmad, Fauziah Zie, Suhaillah, Den Sabari, Fadilah Samsudin, Fauzah Mohd Noor, Freda Mel, Hasif Nasir, Iskandar Ismail, Johan Jaafar, Julia Tari, Khairudin Samsudin, Md Nik Aqimi, Mishall Kiara, Narain, Natasha Mel, Nurul Akhmar, Rahman Rahim, Sufian Ahmad, Yaya Hamid

Drama Siapa Jaga Mak

Jumlah Episod: 13
Tarikh: 5 Ogos 2021
Hari: Isnin-Jumaat, 6:00 petang
Siaran: Astro Prima – Slot Tiara